Reuters В неделя Италия задмина Великобритания като страната с най-висок официален брой жертви

...
Reuters
В неделя Италия задмина Великобритания като страната с най-висок официален брой жертви
Коментари Харесай

Нов печален лидер по брой на починали от коронавирус в Европа

 Reuters В неделя Италия задмина Англия като страната с най-голям формален брой жертви на ковид в Европа, съобщи АП.

Италия регистрира 484 смъртни случая от COVID-19 за един ден, което е едно от най-ниските равнища на еднодневна смъртност за към месец, само че тези последни данни доведоха до формалния италиански брой до 64 520, до момента в който английските доближиха 64 267, съгласно изчисленията на университета Джон Хопкинс

Но и за двете страни се счита, че доста смъртни случаи от ковид, изключително при започване на пандемията, са останали неоткрити, в това число тези на възрастни хора в старешки домове, които не са били тествани за COVID-19.

В неделя Италия съобщи за още 17 938 новозаразени, с което стават общо 1,84 милиона.

Досега районът, регистриращ максимален брой новозаразени, е северният район на Венето. Италианският район Ломбардия има най-вече случаи и смъртни случаи като цяло.

Италианският министър председател Джузепе Конте стегна разпоредбите за пътешестване за интервала, ситуиран отвън Коледа, Нова година и празниците на Богоявление. От 21 декември до 6 януари хората в Италия няма да могат да пътуват сред районите, с изключение на заради работа или здравословни проблеми.

На самите празници, според националните ограничавания, италианците не могат да напущат градовете си, с цел да няма събирания на доста хора на закрито.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР